OPLEIDING TOT
WONDVERPLEEGKUNDIGE

START DE OPLEIDING TOT
WONDVERPLEEGKUNDIGE

Het werkveld van een wondverpleegkundige is dynamisch en biedt interessante uitdagingen om je verder te specialiseren. Als wondverpleegkundige werk je zelfstandig of in teamverband en verleen je wondzorg en antidecubituszorg aan patiënten. 

Tijdens de opleiding observeer en monitor je een grote diversiteit aan wonden en stel je een behandelplan op. Ook verleen je informatie aan patiënten en naasten over de verzorging van wonden. Bovendien adviseer je collega’s en andere hulpverleners en indiceer je hulpmiddelen en materialen ten behoeve van effectieve wondgenezing. Heb je affiniteit met wondzorg en wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van (on)gecompliceerde wonden? Ben je benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wondzorg? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Een partnerschap tussen

JOUW NIEUWE KENNIS

Tijdens de opleiding verbreed je jouw kennis, inzichten en vaardigheden op het gebied van observatie en diagnostiek, behandeling en (na)zorg voor patiënten met verschillende typen wonden. Je start met algemene kennis over wonden, waarna een verdieping van ongecompliceerde en gecompliceerde wonden volgt.

Het multidisciplinaire karakter van dit werkveld komt naar voren door een breed scala van vak experts die bij de opleiding betrokken zijn. Tijdens de lessen word je op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wondzorg. Aan de hand van casuïstiek leer je waar je op moet letten in je observatie, en welke afwegingen je maakt in het bepalen van je interventies. Op het gebied van communicatie leer je verschillende gesprekstechnieken te hanteren gericht op het adviseren en motiveren.

 

TOELATINGSEISEN

Diploma verpleegkundige, BIG-geregistreerd

Minimaal 24 uur per week werkzaam bij zorginstelling 

Minimaal 1 jaar werkervaring, waarvan 6 maanden in de wondzorg 

Basiskennis van anatomie, fysiologie en pathologie m.b.t. wonden

Computervaardig en ervaring met Word, e-mail en internet 

Beheersing van de Nederlands taal

Ervaring met lezen van Engelse vakliteratuur 

Gedurende de opleiding minimaal 2 dagen per week werkzaam met wondzorg; voor CZO erkend diploma minimaal 650 uur wondzorg gedurende de opleiding.

 

START & DUUR

De opleiding gaat van start met een introductiedag op 12 oktober. De lessen starten vervolgens in november.

De totale opleiding duurt 12 maanden en bestaat uit 26 scholingsdagen (inclusief introductiedag en diploma-uitreiking), verdeeld over clusters van 2 of 3 losse dagen per maand. 

De lessen vinden voornamelijk plaats op de leslocatie in St. Jans Gasthuis in Weert en een aantal lessen vindt plaats op de Erasmus MC Academie in Rotterdam.

Het diploma is door het Platform Woundcare en WCS-Nederland erkend en 

geaccrediteerd door de V&VN. Na voltooiing van de opleiding wondverpleegkundige, is het mogelijk om de vervolgopleiding wondconsulent te volgen.

Heeft u een vraag? stuur ons een bericht!

Ieder bericht wordt binnen drie werkdagen beantwoordt via e-mail.

Een samenwerking tussen Erasmus MC & BBeterzorg